A Jakab család

Apa, vagyis Gordon bá’

Gordon keresztény családban nőtt fel, de 18 éves kora körül elveszítette a hitét. Ugyanis sokszor voltak kérdései a tudomány és a Biblia összefüggéseivel kapcsolatban, és kételyei voltak az evolúciót illetően is. De a gyülekezet vezetői nem tudtak válaszolni ezekre. Később Gordon műszaki egyetemre ment, ahol gépészetet tanult. Még elsőévesként kapott a szobatársától egy Creation magazint, és akkor rájött, hogy hol találhat válaszokat azokra a bibliai és tudományos kérdésekre, amelyek miatt elveszítette a hitét. Gordon robotikai mérnökként dolgozik, és az élőlényekben található különböző szerkezetek alapján tervez új technológiai módszereket.

Anya, vagyis Kata néni

Katát és Gordont az egyetemi bibliakörben mutatta be egymásnak egy közös barátjuk. Gordonékkal ellentétben Kata családja nem volt keresztény, soha nem jártak gyülekezetbe. Mindkét szülője az egészségügyben dolgozott. A gyerekeiknek úgy tanították, hogy a tudomány sokkal előrébb való, mint a legendákra és tündérmesékre épült kereszténység. Amikor Kata 17 éves volt, egy barátnője meghívta a gyülekezetébe egy Creation konferenciára. Ámulva jött rá, hogy a történelem és a tudomány igazából a Biblia igazságát támasztja alá! Azóta ő is jár gyülekezetbe, és már mindenkinek elmondta a családjában, hogy a Bibliában leírt történelem igaz. Kata irodalomtudományból szerzett diplomát és most a Bibliára építkező tanterveket készít iskolásoknak.

 

 

Izabella – 12 éves

Izabella egy szabadságra vágyó, kíváncsi lány. Hobbija a gitározás. Egész életében az Úr Jézusénak vallotta magát, és nagyon szeret új dolgokat felfedezni a Bibliában.

 

 

Vencel – 9 éves

Vencel természettudósnak készül, amilyen apa is. Többször okozott már kisebb-nagyobb katasztrófát a házban egy-egy félresikerült kísérlettel. Pár éve megértette az evangélium üzenetét és behívta Jézust a szívébe.

 

 

Samu – 5 éves

Samu a legfiatalabb és a legzsiványabb. Sokat tanul a testvéreitől és a családi áhítatokon is, ahol mind az öten együtt vannak.

Nagypapa és Nagymama

Gordon szülei régen orvos-misszionáriusok voltak. Mindketten kicsi koruk óta szeretik az Úr Jézust, de nem érezték szükségét annak, hogy az élet minden kérdésére választ kapjanak. Akkor történt változás, amikor Gordon hite megingott. Látva, hogy a bibliai teremtéshit megerősítette fiuk hitét, ők is elmélyültek a teremtettség témájában. Most már nyugdíjasok. Szeretnek a tanyájukon dolgozni, és aktív tagjai a gyülekezetüknek.

Olvass róluk a mamutos Creation Magazinban!

 

Angol forrás: Creation Answers for Kids

Fordította: Király karina

Lektorálták: Hecker Kristóf és Királyné Lilla

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This