Dinók gyűjtőlap

Dinóbébi nyomában

Hallgassátok meg a hangoskönyvünket Dináról, a dinóbébiről, aki nagy útra indul.
Ismerjétek meg a történetét, és figyeljétek meg, hogy mi minden változik körülötte a hosszú vándorlás alatt!

A hangoskönyvhöz van egy feladatsor, aminek segítségével egy meseösvény bejárásával interaktívvá tehető a mesefeldolgozás. A CPOP keretében igényelhető a meseösvény.

Dinókkal kapcsolatos előadás

„Hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására.
Ezekkel rombolunk le minden okoskodást és minden magaslatot, amelyet az Isten ismeretével szemben emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre.”
(2Kor 10:4-5)

  • Erősek és hatékonyak!
  • Lerombolják az erődítményeket!
  • Aki ezek segítségével vívja harcait, az győz!

A dinók egy szellemi háború atomrakétái

Középkori művészek azóta kihalt hüllőkről tanúskodtak

Azért ábrázolták vajon a régi korok művészei különböző módon a sárkányokat ugyanannak a sárkányölésnek a megjelenítése során, mert csak kitalálták azokat? Ha alaposabban szemügyre vesszük ezeket az ábrázolásokat, észrevesszük, hogy a különbözőségük ellenére mindegyik megfeleltethető valamely konkrét kihalt hüllőfajnak. És ezek közül nem mind dinoszaurusz; némelyik csupán egy kihalt hüllő a permi földtörténeti időszakból.

Dinoszauruszok kora – Ilyen nem volt!

Láttál már olyan könyvet vagy tévéműsort, amiben azt állították, hogy a Föld nagyon más volt akkor, amikor a dinoszauruszok éltek? Valószínűleg azt mutatták benne, hogy a dinoszauruszok uralta Földön csak kisméretű emlősök laktak. Olyan könyvekkel is találkozhatsz, amelyekben a dinoszauruszokat kopár földön ábrázolják, nagyon kevés növényzettel, a háttérben pedig sok vulkánnal. A fosszíliák azonban egészen mást bizonyítanak. A ma élő növények és állatok közül sokat találtak megkövesedve a dinoszauruszok közvetlen közelében!

Dinók és emberek

Megjelent a legújabb szemléletű, átfogó képet adó nagy dinós könyv a magyar piacon!
Olyan dolgokat tudhatsz meg belőle, amiről eddig soha nem hallottál!

A Dinók és emberek a bibliai idősíkon elhelyezve ábrázolja kedvenceinket. Bemutatja, hogy a Biblia a hiteles történelemkönyv. A gyerekek tanulhatnak

  • a dinoszauruszok elnevezésének kulisszatitkairól,
  • arról, hogy mit tanít a Biblia a dinókról,
  • és hogy a fosszilis leletek alapján mit tudhatunk az életmódjukról.

Őshüllők csoportosítása

Tudtad, hogy nem minden dinó dinó? Csak azok a dinoszauruszok, amik szárazföldön élnek! Sokan – tévesen – dinóknak mondják a repülő és a vízi őshüllőket is, de ezek másmilyen állatok voltak. Egy kis csoportosító segítségével segítünk nektek tisztába rakni, hogy mi micsoda volt.

A segédanyag 2 oldalból áll, de többféle korosztály számára több változatot is készítettünk. Válaszd ki, hogy a te gyermeke(i)d, csoportod számára melyik feladatlapokat érdemes kinyomtatni! Mindenképpen két lapra lesz szükség.

Tyrannosaurus a cápák között, avagy beszédes Hell Creek formációk

Az USA-beli Montana államban található Hell Creek sziklaképződményben nemrég felfedezett fosszíliák a Noé-korabeli özönvízről tanúskodnak, amely sok szárazföldi és tengeri élőlényt egyszerre temethetett el. Ugyanebben a képződményben találtak korábban lágyszövetet és tökéletes épségű fehérjét tartalmazó T-rex fosszíliát, ami szöges ellentétben áll az évmilliókba és az evolúcióelméletbe vetett hittel…

Dinoszauruszok – valóban 65 millió éve haltak ki?

Ez a szórólap annak bizonyítékaiból ad ízelítőt, hogy a dinoszauruszok nem haltak ki az ember megjelenése előtt, hanem vele egyidőben éltek.
A világ minden táján megtalálhatóak ennek nyomai. Sokféle dinoszaurusszal találkozhatunk különböző technikákkal készített ábrázolásokon: faragásokon, véseteken, rajzokon, faliszőnyegeken, kőfaragásokon, edényeken stb. Ezek elképesztően hasonlítanak a dinoszauruszmaradványok alapján készült rekonstrukciókhoz.
Számos további példával találkozhatsz múzeumokban, szakirodalomban, filmekben, sőt már kirándulásaid során is – például dinóparkokban. Gondoltad volna, hogy még a Bibliában is?

Diplodocoid-dino

Diplodocus dinó – TÉVES evolúciós kor- és helymeghatározás

A kormeghatározás maguknak a felfedezőknek is sok fejtörést okozott: az evolúciós terminológia szerint a Sauropodák egyik „igen fejlett” csoportjához, a Neosauropodákhoz (az Új-Sauropodákhoz) tartozott —, de többmillió évvel korábbra „datálták”, mint amikor feltételezésük szerint az ilyen Sauropodák kifejlődtek. Sőt, a Diplodocushoz hasonlóan a Diplodocoidea dinoszauruszok közé sorolták számos „származtatott” (fejlettebbnek vélt) tulajdonsága alapján. A teremtéselmélet hívei úgy vélik, hogy a Diplodocus és a Lingwulong a Diplodocoideaként megteremtett nem számos variációja közül való, ahogy az Apatosaurus és a Seismosaurus is.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This