Dinók gyűjtőlap

Dinók és emberek

Megjelent a legújabb szemléletű, átfogó képet adó nagy dinós könyv a magyar piacon!
Olyan dolgokat tudhatsz meg belőle, amiről eddig soha nem hallottál!

A Dinók és emberek a bibliai idősíkon elhelyezve ábrázolja kedvenceinket. Bemutatja, hogy a Biblia a hiteles történelemkönyv. A gyerekek tanulhatnak

  • a dinoszauruszok elnevezésének kulisszatitkairól,
  • arról, hogy mit tanít a Biblia a dinókról,
  • és hogy a fosszilis leletek alapján mit tudhatunk az életmódjukról.

Őshüllők csoportosítása

Tudtad, hogy nem minden dinó dinó? Csak azok a dinoszauruszok, amik szárazföldön élnek! Sokan – tévesen – dinóknak mondják a repülő és a vízi őshüllőket is, de ezek másmilyen állatok voltak. Egy kis csoportosító segítségével segítünk nektek tisztába rakni, hogy mi micsoda volt.

A segédanyag 2 oldalból áll, de többféle korosztály számára több változatot is készítettünk. Válaszd ki, hogy a te gyermeke(i)d, csoportod számára melyik feladatlapokat érdemes kinyomtatni! Mindenképpen két lapra lesz szükség.

Tyrannosaurus a cápák között, avagy beszédes Hell Creek formációk

Az USA-beli Montana államban található Hell Creek sziklaképződményben nemrég felfedezett fosszíliák a Noé-korabeli özönvízről tanúskodnak, amely sok szárazföldi és tengeri élőlényt egyszerre temethetett el. Ugyanebben a képződményben találtak korábban lágyszövetet és tökéletes épségű fehérjét tartalmazó T-rex fosszíliát, ami szöges ellentétben áll az évmilliókba és az evolúcióelméletbe vetett hittel…

Dinoszauruszok – valóban 65 millió éve haltak ki?

Ez a szórólap annak bizonyítékaiból ad ízelítőt, hogy a dinoszauruszok nem haltak ki az ember megjelenése előtt, hanem vele egyidőben éltek.
A világ minden táján megtalálhatóak ennek nyomai. Sokféle dinoszaurusszal találkozhatunk különböző technikákkal készített ábrázolásokon: faragásokon, véseteken, rajzokon, faliszőnyegeken, kőfaragásokon, edényeken stb. Ezek elképesztően hasonlítanak a dinoszauruszmaradványok alapján készült rekonstrukciókhoz.
Számos további példával találkozhatsz múzeumokban, szakirodalomban, filmekben, sőt már kirándulásaid során is – például dinóparkokban. Gondoltad volna, hogy még a Bibliában is?

Diplodocoid-dino

Diplodocus dinó – TÉVES evolúciós kor- és helymeghatározás

A kormeghatározás maguknak a felfedezőknek is sok fejtörést okozott: az evolúciós terminológia szerint a Sauropodák egyik „igen fejlett” csoportjához, a Neosauropodákhoz (az Új-Sauropodákhoz) tartozott —, de többmillió évvel korábbra „datálták”, mint amikor feltételezésük szerint az ilyen Sauropodák kifejlődtek. Sőt, a Diplodocushoz hasonlóan a Diplodocoidea dinoszauruszok közé sorolták számos „származtatott” (fejlettebbnek vélt) tulajdonsága alapján. A teremtéselmélet hívei úgy vélik, hogy a Diplodocus és a Lingwulong a Diplodocoideaként megteremtett nem számos variációja közül való, ahogy az Apatosaurus és a Seismosaurus is.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This