Elgondolkodtató

„A legjobb adatok pontosan azok, amiket akkor is megjósoltam volna, ha nem lett volna más támpontom, mint a Biblia, benne különösen Mózes öt könyvével és a Zsoltárokkal.”1

Arno Allan Penzias
(1933-2024, amerikai fizikus, csillagász, az 1978-as fizikai Nobel-díj társnyertese, aki a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás felfedezésével szerzett magának hírnevet tudományos körökben. Csillagászati kutatásai során csodálkozott rá az isteni teremtés bizonyítékaira.)2

Forrás:
1Jerry Bergman: Arno A. Penzias: Astrophysicist, Nobel Laureate
2https://hu.wikipedia.org/wiki/Arno_Allan_Penzias

Kép: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Arno_Penzias#/media/File:Arno_Penzias.jpg

Egy felmérés szerint az amerikaiak 62%-a tartja magát kereszténynek. De a további kérdésekből kiderült, hogy közülük csak 16% hozza döntéseit az alapján, hogy mit mond Isten Igéje, a többiek elsősorban aszerint döntenek, hogy mi a legelőnyösebb, a legkényelmesebb, és mi jár a legkisebb konfrontációval.

Ez azt jelenti, hogy a legtöbb kereszténynek nem keresztény a világnézete. Lehet, hogy keresztény vagy, aki a menny felé tart, de a világnézeted mégsem keresztény, mert a világi közgondolkodáson alapszik és nem Isten Igéjén. Pedig a világnézetedtől függ, hogy milyen döntéseket hozol és hogy mit gondolsz Istenről, saját magadról, a múltról, a jelenről, a jövőről, a pénzről, az időről, a jóról, a gonoszról. De miért olyan fontos ez? 

„Állj ki mellettem a világ véleményével szemben, és én is kiállok melletted az én Mennyei Atyám előtt. Ha megfutamodsz, gondolod, hogy majd fedezlek?”

Mt 10:32-33 (The Message)

Isten azt várja tőled, hogy bátran állj ki az ő igazságáért! Ilyen szokatlan bátorságod csak akkor lesz, ha az erős hited mellett erős keresztény világnézeted is van!

Rick Warren, 2021.

Forrás: https://pastorrick.com/how-to-have-uncommon-courage-2/
Fordította: dr. Vajdáné Sanda Anita Judit, kivonatolta: Ficsor Donát 

„Bár már senki nem emlékszik, hogyan is történt pontosan, az elképzelhetetlen szép lassan elviselhetővé vált. Aztán elfogadhatóvá. Aztán legálissá. Aztán mintává.”

Joni Eareckson Tada

Forrás: When is it Right to Die, Rose Publishing, 2014 
Kép: A „Joni and Friends” engedélyével 

Az azonos neműek házasságának 16 európai országban való legalizálásával a házasság és a család kérdése új dimenzióba lépett, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. 

„A lelkiismeret eltorzulásának vagyunk tanúi, amely nyilvánvalóan mélyen behatolt a katolikusok közé is. Erre nem lehet néhány kis moralizmussal válaszolni, vagy akármilyen magyarázattal. A probléma mélyebbre megy, ezért ALAPJAIBAN KELL KEZELNI.”

XVI. Benedek emeritus pápa: „Az igazi Európa, identitás és küldetés” c. művéből

 

XVI. Benedek szerint az azonos neműek házassága nem csak a szélesebb látókörről és nyitottságról szól, hanem például arról a kérdésről is, hogy LÉTEZIK-E A TEREMTŐ. 

„XVI. Benedek nem fél nagy bátorsággal és előrelátással elítélni az évek során a teremtés eszméjétől való drámai eltávolodás számos megnyilvánulását, egészen a jelenlegi, végső következményekig.” 

Ferenc pápa (Az idézett mű előszavából) 

Forrás: 777blog.hu/2021/09/19/a-lelkiismeret-eltorzulasanak-vagyunk-tanui-xvi-benedek-az-azonos-nemuek-hazassagarol
Fotó: Dreamstime/Miqu77

Gondoltad volna, hogy a képen látható szikla egyetlen délután alatt alakult ki, és többezer különböző réteget rejt?
Mindez a Szent-Ilona hegy vulkánkitörése eredményeként, 1980. június 12-én történt.

 

Olvass erről többet: Az özönvíz – Creation Füzetek

Sokak szerint egyetlen valamire való tudós sem hihet a bibliai teremtésben, vagy kételkedhet az evolúcióban. Ám ha a tudós szó definíciója kizárja Sir Isaac Newton-t a tudósok köréből, akkor azt a meghatározást el is vethetjük!

Dr. Brian Thomas M.S., PhD
(Kutató, író, előadó, a paleobiokémia doktora) 

„Ha megkérdőjelezzük a Biblia történelmét, akkor az ezen a történelmen alapuló teológiát és erkölcsi rendet is meg kell kérdőjeleznünk.”

Gavin Cox
(Bányamérnök, teológus, egyiptológus. A Creation Ministries UK előadója)

„Az első korty a tudomány poharából ateistává tesz. A pohár alján pedig ott van az Isten!”

Werner Heisenberg
(1901-1976, Nobel-díjas fizikus, 1964 óta az ELTE díszdoktora)

Forrás: http://www.mindennapi.hu/cikk/tudomany/isten-a-tudomany-poharaban/2010-11-30/568

„Azok az emberek, akik nem tudományos munkát végeznek, abban a félreértésben élnek, hogy a tudósnak széles körű ismeretei következtében vallástalannak kell lennie; ellenkezőleg, a mi munkánk Istenhez közelebb visz bennünket.”

Ernest Rutherford
(1871-1937, 1908-ban kémiai Nobel-díjat kapott)

Nem csak a régi nagyok között voltak Rutherfordhoz hasonlóan gondolkodók. A ma élő tudósok közül is sokan teremtéshívők vagy azzá válnak. Vannak, akik ezt a nyilvánosság előtt is vállalják. Gondoljunk csak – példának okáért – Ariel A. Roth B.A., M.S., Ph.D. zoológusra, Prof. Dr. Werner Gitt mérnökre, Dr. Walter J. Veith B.S., Ph.D., D.Sc. zoológusra, Andrew McIntosh B.S., Ph.D., D.Sc. matematikusra, John R. Baumgardner B.S., M.S., Ph.D. geofizikusra, Nathaniel Jeanson Ph.D. kutató biológusra, és sok társukra! Vajon hányan lehetnek a rejtőzködőkkel együtt? És miért kap ez olyan kis nyilvánosságot? Elgondolkodtató…

Forrás: https://777blog.hu/2017/09/16/isten-letezese-legnagyobb-felismeresem-vilaghiru-tudosok-istenrol/ 

Isten teremtette ezt a csodálatos világot. Az ember nem egy továbbfejlődött állat – Isten az ÉLET leheletét lehelte az orrába. Az ÉLET több, mint biológia. Az ÉLET maga Isten. Az ÉLETre vigyázni kell!”

Ficsor Donát
A magyar Creation Magazin főszerkesztője, az Örömhír Alapítvány elnöke

„Válaszd hát az életet!”
Mózes 5. könyve /Második Törvénykönyv/ 30:19.

„Én vagyok az út, az igazság és az élet.”
Jézus Krisztus, János evangéliuma 14:6. 

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This