Mi az a Creation Projekt?

„Isten örök hatalma és isteni természete ugyan emberi szemmel nem látható, de mégis világosan érzékelhető és megérthető, mert a világ teremtése óta mindenki láthatja és tanulmányozhatja Isten teremtményeit.”
Pál levele a rómaiakhoz 1:20.

A Creation Projekt feladata a Bibliai világkép 21. századi aktualitásának és sorsdöntő fontosságának a bemutatása

A projekt célja: a teremtett világ csodáinak tanulmányozásával bemutatni, hogy az élővilág, a természet, a tudomány és a hit együtt mutatnak egy irányba: a teremtő Istenre. Erre a felismerésre régi korok tudósai, gondolkodói és laikusai éppúgy eljutottak, mint a ma élők közül is sokan. És ahogy régen, úgy ma is tetten érhetők az irányított gondolkodás jelei is.

Meggyőződésünk, hogy a világot, és benne szeretett magyar hazánkat, mindig előre vitte a szabad gondolkodás, és az élet nagy kérdéseinek bátor, őszinte vizsgálata. Ilyenek pl. a földi élet keletkezése, az univerzum fenntartása, abban Isten szerepének vizsgálata, a földönkívüli élet kérdése, vagy éppen az ismeretlen jövő kutatása.

Közös feladatunk és felelősségünk ezek művelése, a szakirodalom, a történelmi források, régi és kortárs tudósok, kutatók, előadók álláspontjának megismerése, megismertetése. Vannak ilyen témákban nagyon erős képviselettel rendelkező álláspontok is, mint például az evolúcióelmélet, és vannak elhanyagoltabbak is. A Creation Projekt az írásos civilizáció egyik legalapvetőbb, de napjainkban jobbára mellőzött Bibliai álláspont jobb megismerését, megértését és szélesebb körű megismertetését tűzte zászlajára, valamint a Bibliai világkép 21. századi aktualitásának és sorsdöntő fontosságának a bemutatását.

Érzem, hogy én is egy sugár vagyok,

Amely segíti a földet megérni.

Ezt az álláspontot Magyarországon már eddig is számos tudós, teológus, szakember és társaság kutatja és képviseli magas színvonalon, akiknek a munkáját nagyra becsüljük és köszönjük. Magyar nemzetünk éltető gyökere ez, és véleményünk szerint jövőnk záloga is, és mint ilyen, jó, ha építjük, erősítjük. Ugyanakkor tiszteletben tartjuk azokat is, akik számára ez nem fontos, vagy akik nem értenek egyet velünk.

A 42 éves múltú Creation Magazin évenkénti egyszeri magyar kiadásával fogjuk hívők és nem hívők figyelmét egyaránt felhívni a teremtés témakörének különös fontosságára, és gyarapítani az ebben a témában elérhető magyar nyelvű irodalmat. Az, hogy ki melyik álláspontból kíván életéhez, munkásságához alapot és hitet meríteni, minden egyén szabad választása. Ez a szabad választás a Biblia és a demokrácia egyik fontos, közös alaptétele.

Ismeretterjesztő projektünk egy kis induló, független, önálló kezdeményezés, de Petőfivel valljuk, hogy mi is egy sugár vagyunk, aki segít a világot érlelni.1 Ha valaki vagy valamely szervezet csatlakozni szeretne, megkeresését elérhetőségeinken fogadjuk.

A Creation Projekt elindult, de a munka dandárja csak ezután következik. Nagyon sok magyar égető kérdéseire keressük a válaszokat. Szeretnénk ezt hitelesen, tisztelettel és magas színvonalon tenni – rendszeresen. Kínálatunk bővítését tervezzük más kiadványokkal, mobilalkalmazásokkal, játékokkal, közösségi programokkal, stb.

A projekt sorsa Isten és a Kedves Olvasók kezében van! Legyetek önkénteseink, hírvivőink, képviselőink, szakmai támogatóink! Vásároljatok a webáruházban, vállaljatok támogató tagságot, és segítsetek, ahol tudtok! Köszönjük!

1 Az apostol (1848)

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This