Creation Konferencia 2023 beszámoló

2023. május 20-én tartottuk a második Creation Konferenciát, immár Budapesten, majdnem 200 fő részvételével.

A délelőtt folyamán Gavin Cox egyiptológustól és teológustól hallgattunk előadást arról, hogy milyen fontos, hogy ebben a bizonytalan világban tudjunk a Bibliára épülő biztos válaszokat adni a gyerekeinknek, a gyülekezetünknek, a körülöttünk élőknek.

Ebéd után Ficsor Donátné Kardos Barbara terelgetett minket abba az irányba, hogy felismerjük, mennyire életbevágóan fontosak a lényegtelennek tűnő kérdések – pl. hogy mikor és hogyan teremtette Isten a világot.

Gavin második előadása segített helyre tenni bennünk a dinókérdést: nem az a kérdés, hogy léteztek-e, hanem hogy jól használjuk-e őket a ma zajló szellemi háborúban.

A 6-11 éves gyerekeknek külön tartott interaktív tanítást Királyné Ficsor Lilla és Répásiné Kozma Lenke: dinókról, fosszíliákról és az özönvízről. Délután pedig egy meseösvényen is részt vehettek a gyerekek, ahol egy dinóbébi nyomába eredtek, akinek felcseperedve a bárkán volt 370 napig tartó lakodalma.

A jelenlévők aktívan tettek fel kérdéseket, amikből idő híján csak néhányra válaszolt Gavin. A többire hamarosan küldjük írásban a válaszait azoknak, akik regisztráltak a konferencián.

Nagyon jó légkörben telt el a nap, és nagyon jó visszhangokat kaptunk. Ezekből egy kis ízelítő:

„Szeretném megköszönni, hogy megszerveztétek ezt a konferenciát. Hálás vagyok Istennek, hogy most lehetővé tette, hogy ott lehessünk – ráadásul így együtt, családilag 🙂 Személyesen hatalmas élmény volt. A férjem ezeket az előadásokat még nem hallotta (én is csak részleteket), nagyon sokat adtak számunkra. Idáig is hittünk a teremtésben, azonban a jelentőségét az előadások jóval magasabbra pozícionálták bennünk. Egy jóval magasabb megértést kaptunk az előadások kapcsán. Erősítette az Istennel való kapcsolódásunkat is, és a világképünk bibliai szemszögű formálódását is. Lilláért is nagyon hálás vagyok, csodálatos élményt és érintést kaptak a gyerekeim a gyerekfoglalkozáson. Köszönöm!” K.D.

„Nagyon színvonalas rendezvény volt mind a logisztikai dolgok, mind az előadások témája, mélysége és üzenete szempontjából. Kimondottan tetszett, hogy az evangélium volt a központban.” H.N.

„Nekem nagyon nagy élmény volt részt venni ebben a munkában, és egy akaraton imádkozom veletek a projekt különböző ágainak a sikeréért. Hiszem, hogy óriási jelentősége van.” O.Gy.

„Köszönöm a beszélgetést és a munkátokat, hogy megrendeztétek a Creation Konferenciát! Ez valóban egy MISSZIÓ! Isten munkáját és ügyét viszitek előbbre!” Sz.P.

„Köszönöm, hogy meghívtál erre a konferenciára! Nagyon jó volt, lényeges kérdésekkel foglalkoztok. Természettudós vagyok, és szívesen segítenék ebben a munkában.” A. B.

Több lelkipásztor résztvevő is jelezte, hogy az előadások egy új megértést adtak nekik a teremtés prédikálásának a fontosságáról, és ezután gyakorolni fogják a saját gyülekezetükben.

Fölmerült az igény egy kötetlenebb találkozóra, ahol kiadósan tudunk tapasztalatot cserélni és beszélgetni a CREATION misszió alakulásáról. Erre 2023 szeptember 29-én 18 órakor fog sor kerülni, a részletekről később küldünk tájékoztatást.

 

Nézd vissza az előadásokat:

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This