Gyönyörű csomagolás, csillogó tisztaság, vadonatúj illat… Kecsegtető. De amíg nem használtunk egy terméket, vajon tudjuk-e, mennyire lesz időtálló? Így van ez az élet komolyabb dolgaival is. De van egyáltalán valami az életben, ami igazán értékes, eredeti és egyben időtálló is? Valami, ami kiállja az idő próbáját? Van ebben a változó világban olyan sarokpontja emberi civilizációnknak, ami a kezdetektől stabilan áll és még ma is aktuális?

Az evolúciót sokan úgy tekintik, mint tényt, a Bibliát mint mítoszt, a kreacionizmust pedig mint egy újkeletű nézetet

Az eredet kérdése és egyáltalán Isten léte e gondolatkör egyik gyújtópontja. Világnézetek csapnak össze ezen a fronton, és nézetek sokfélesége él egymás mellett. Az evolúciót sokan úgy tekintik, mint tényt, a Bibliát mint mítoszt, a kreacionizmust pedig mint egy újkeletű nézetet. A Darwin nevével fémjelzett elmélet széles körben elfogadottá, már-már kiindulási alappá vált. A Jézus nevéről ismert tanítás közben észrevétlenül a margóra szorult, és amikor mégis publicitást kap, a mainstream média gyakran „nevetséges” vagy „tudománytalan” köntöst ad rá. Vannak fórumok, amelyek átlépnek a jó ízlés és a józanság határán is. Nem csoda, ha a társadalom össze van zavarodva.

De van egyáltalán tétje a teremtés-evolúció kérdéskörnek – egy múltbéli tényezőnek? Érinti ez a mindennapjainkat? Befolyásolhatja a jövőt? És ha igen, hogyan? Nem csupán biológiatudományi kérdés? Miért emlegetik a globalizáció egyik alappilléreként? Van-e a hétköznapi embernek küldetése ezen a területen? És lehet-e a két álláspontot egyforma módszerekkel elemezni és értékelni? Hol a helye a hitnek és hol a tudománynak? Lehet-e a Bibliát hiteles történelmi, vagy akár természettudományos forrásnak is tekinteni? És ha van ebben az egészben igazság, az megerősíti vagy értelmetlenné teszi a személyes, üdvözítő hitet?

Ilyen és hasonló kérdéseket is körbejár a Creation Magazin, érdekes és látványos formába öntve sok hiteles információt, több korosztálynak is. Tájékoztat, meglep, inspirál, gondolkodásra ösztönöz – meghagyva a szabad választást. Mert minden ember szabad akaratot kapott, de az idő mutatja meg, hogy jól választott-e. És ez a kérdés a halálon is túlmutat.

Hasznos olvasmány érdeklődő típusú embereknek, és olyanoknak, akik hisznek az Isten általi teremtésben, és ezért szívesen forgatnának olyan természeti lapot, amely a bibliai világkép alapján közelíti meg a természet csodáit, és mutatja be azokat. Bátorítalak, Kedves Olvasó, hogy lapozgasd nyitott szívvel és elmével, és vállald a kihívást, hogy hitedet és meggyőződésedet mérlegre tedd.

Minden ember szabad akaratot kapott, de az idő mutatja meg, hogy jól választott-e

A Creation Ministries International a teremtést kutató és népszerűsítő nemzetközi szervezet. Angol nyelven adja ki a jelen magazin forrásául szolgáló Creationt, ami egy világszerte jól ismert, tekintélyes, nagy olvasótáborral rendelkező teremtéstudományi magazin, és számos további nyelvre fordítják.

A magyar válogatás kiadásával egy régi hiányt pótolunk. Természetesen egy magazinba nem fér bele minden, de a következő számokban új témákkal és más műfajokkal is jelentkezünk, kortárs kutatókat személyesen is megszólaltatva, és szemezgetve a genetika, geológia, biológia, orvostudomány, teológia, társadalom, csillagászat, fizika, régészet és történelem kincseiből. Online jelenlétünket folyamatosan építjük fel.

A FireMEDIA téged is tűzbe akar hozni, hogy hatással legyél a világra! Menj vissza a kályhához, ismerd meg jobban a Biblia üzenetét, és alkalmazd azt megfelelően a hétköznapi gyakorlatban is! Ez az identitásod. Ez Magyarország és Európa jövőjének záloga. Eredeti, időtálló és a 21. században is nagyon aktuális.

 

FICSOR DONÁT

A magyar Creation Magazin főszerkesztője, az Örömhír Alapítvány elnöke. Építész, közéleti szereplő, évtizedek óta a keresztény nemzeti gondolkodás aktív munkálója. Feleségével, Barbarával, és négy gyermekükkel Magyarország szívében, Orgoványon él.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This