Kisgyerekkorom óta ismerem ezt a mondást abban az értelemben, hogy „menjünk vissza a kiindulási ponthoz”. De vajon honnan ered, és hogy kerül ide a kályha?

A keringőt egyes hagyományok szerint sarokból kell kezdeni. Régen a kályha gyakran a szoba sarkában állt, így amikor gyakorlás közben újra akarták kezdeni a keringőt, először mindig vissza kellett menni a kályhához, vagyis a kiinduló ponthoz.

Amikor a körülöttünk levő csodálatos világ titkait és a még feltáratlan részleteket kutatjuk, gyakran elbizonytalanodunk, eltévedünk, vagy akár teljesen elakadunk. Ilyenkor csak úgy tudunk továbblépni, ha előbb visszamegyünk a kezdetekhez, és az alapoktól indulva futunk neki sokadszor is az előttünk álló kihívásnak. A kezdet pedig maga a teremtő Isten.

Régen a kályha gyakran a szoba sarkában állt, így amikor gyakorlás közben újra akarták kezdeni a keringőt, először mindig vissza kellett menni a kályhához, vagyis a kiinduló ponthoz

De miért olyan fontos, hogy tisztábban lássunk a kezdettel kapcsolatban? Mert ha meginog az alap, megsérül az egész ház. Ha egy dominólánc első elemét ellökjük, sorban eldől az összes többi is. Ha a materialista evolúciós hit tényleg igaz, az alapvetően átírja a Bibliára épülő teológiát és hitvallást is.

Te például mit hiszel, amikor az Apostoli Hitvallásban ezt mondod: „Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek teremtőjében”? És mondatról mondatra eddig: „Hiszem … a bűnök bocsánatát, a test feltámadását és az örök életet”? Ha összezavarodtál, menj vissza a kályhához!

És mennyire lehetséges ez? Amennyire akarod. Azért indítottuk útjára a Creation Projektet és a Magazint, hogy segítő fóruma legyen ennek a kutatásnak és igazságkeresésnek. Kövesd, olvasd és tanulmányozd! Akinek van füle, hallja! Aki keres, az talál!

Apáról fiúra

Gyújts be újra a családi kályhába! Harcolj a házasságodért, gyermekeidért és az otthonodért!

Ma, amikor a család intézményét annyi erő tépdesi, van a kályhának egy másik üzenete is.
Megtört egy ősi hagyomány: sok gyermek úgy nő fel, hogy az apák/anyák már nem mondják el fiaiknak/lányaiknak azt, amit csak egy szülő adhat át szívből szívbe.
Átengedtük gyermekeink szemléletformálását másoknak. Rohanunk, frusztráltak vagyunk, elhidegülünk, feladjuk álmainkat.

Magadra ismertél? Akkor gyújts be újra a családi kályhába! Harcolj a házasságodért, gyermekeidért és az otthonodért!  Fordítsd szívedet gyermekeid felé! Tanítsd őket Isten szerinti értékrendre, Jézus Krisztusban való hitre, szorgalomra, emberségre, becsületre, gyakorlatiasságra, bátorságra, az idősek tiszteletére!

Isten szeretete és a család összetartó ereje képes az egész világot helyes pályán tartani. Indítsd újra a hagyományt: meríts az előtted járó hősök bölcsességéből, és add tovább te is a következő generációnak! Ezt képviseli a Creation Magazin is. Meríts belőle inspirációt! TE tanítsd meg őket keringőzni – otthon!

 

FICSOR DONÁT

A magyar Creation Magazin főszerkesztője, az Örömhír Alapítvány elnöke. Építész, közéleti szereplő, évtizedek óta a keresztény nemzeti gondolkodás aktív munkálója. Feleségével, Barbarával, és négy gyermekükkel Magyarország szívében, Orgoványon él.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This