Izzó parázs

Manapság egyesek olyan furcsán járnak. Nem csoda, hiszen forró parázs van a talpuk alatt. És mivel kényelmetlen, azt mondják, ki kell dobni és lecserélni valami kényelmesebbre. Pedig nem a parázzsal van a gond, csak a hozzá való viszonyulással. Nem kellene rajta taposni, hanem az őt megillető helyen, a kányhában őrizni. Ha nem is lángol már a tűz, a parázs még sokáig őrzi a tüzet, és képes az új fahasábokat lángra lobbantani.

Ilyen parázs a teremtettség. Kényelmetlen azoknak, akik nem jól viszonyulnak hozzá. Ezért aztán félretolják és lecserélik, pedig pont az életet és a jövőt jelentő tűz záloga az. Teremtettségünkben rejlik igazi értékünk, személyiségünk, férfi-női mivoltunk és egész életünk értelme. Nagy viharok tépik, tövestül akarják kicsavarni, de nem hagyjuk! A Creation Magazin 2022-es számával is élesztjük szívedben a parazsat, hogy biztos alapod legyen, amely képes téged megőrizni a becsapódásoktól!

Becsapódások

Teremtettségünkben rejlik igazi értékünk, személyiségünk, férfi-női mivoltunk és egész életünk értelme

Hasábjainkon a világtörténelem nagy becsapódásairól olvashatsz. Szó szerint és átvitt értelemben is. Arról például, hogy vajon hogyan került Földünkre a víz (34. o.). A 18. oldalon a mészkő árulkodik az uralkodó nézetek gyenge pontjairól. Kérdések övezik a Hold keletkezését is, de vajon becsapódás vagy lehasadás történt? (26. o.) És vajon mekkora az esélye annak, hogy Földünkbe egy aszteroida csapódjon? (11. o.)

Biztos tényezők

Abban egészen biztosak lehetünk, hogy semmi nem véletlenül történik körülöttünk (38. o.)! Léptékváltás című írásunk (22. o.) és a Vajda Péter geofizikussal készült interjú (42. o.) pengeélesen rávilágítanak az „öregföld” elmélet gyenge pontjaira, és a Bibliában található szövegrészeket kiindulási alapul véve a Föld történetének egy egészen különleges világába kalauzolnak!

Érdekességek

Fókusz rovatunk mindig aktuális érdekességekkel szolgál (7-9. o.), de ebben a számban más aktualitások is helyet kaptak: a Háborús övezet c. írás (10. o.) rámutat, hogy a jelen világkorszak olyan, mint egy puskaporos hordó, és milyen fontos harcokat kell felvállalni a keresztény embernek is! A rettegett járványok által áthatott hétköznapokban pedig hadd szolgáljon felüdülésül a már legyőzött himlő története (54. o.)!

Végül pedig, de nem utolsó sorban, hadd bátorítsalak XVI. Benedekkel és Ferenc pápával együtt (33. o.), kedves Olvasó, hogy fordíts kiemelt figyelmet az alapokra! Egy egész világ dől össze, ha nem a kősziklára építed életed!

FICSOR DONÁT

A magyar Creation Magazin főszerkesztője, az Örömhír Alapítvány elnöke. Építész, közéleti szereplő, évtizedek óta a keresztény nemzeti gondolkodás aktív munkálója. Feleségével, Barbarával, és négy gyermekükkel Magyarország szívében, Orgoványon él.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This