Most akkor M vagy W? Nézőpont kérdése? És vajon lehet-e egyszerre mindkettő igaz? Egyszerű a feladat: nézzük meg a szövegkörnyezetet is, és rögtön kiderül! XIMOH. Akkor tehát M! De nézzük csak meg a feje tetejére állítva is! HOWIX… Vajon meddig lehet ezt játszani? Addig, amíg ki nem tágítjuk a látószögünket annyira, hogy megfelelő rálátásunk legyen a dolgokra. De olyan meggyőző tud lenni a mainstream érvelés, hogy csak kevesen mennek el addig a pontig, ahol kiderül, igazából melyik is a helyes nézőpont. A betűs példával élve, ha hosszabban olvasunk: TEXIMOHUR, rájövünk, hogy a középső betű csak M lehet!

Láttál már felszerszámozott lovat? A szemellenző arra szolgál, hogy a lovat megakadályozza az oldalra látásban. Így a ló figyelme nem terelődik el egykönnyen.1 Néha én is így érzem magam. Lehet, hogy te is?
A Creation Magazin segít, hogy megszabadulj a szemellenzőtől, tágítsd a látószögedet, és megtaláld a helyes nézőpontot az élet fontos dolgai ügyében.

Néha azt mondják, a bibliai teremtéshívőknek kevés bizonyítékuk van. Pedig nekik is pont ugyanazok a kőzetek, leletek és ősi feljegyzések állnak rendelkezésükre, mint az evolúció követőinek. Csak mivel hitünk és világnézetünk alapvetően befolyásolja gondolkodásmódunkat, ezért a körülöttünk lévő világ tanulmányozásakor is mindannyian a saját alapvetéseinkből indulunk ki, és ezért más-más eredményre jutunk. Az a kívánságom, hogy ezt a magazint forgatva érezz rá, hogy sok – már-már axiómaként kezelt – eltorzult felfogást milyen jó eredeti megvilágításban látni!

A Lenyűgöző Stonehenge  rávilágít, hogy a történelem mindig a győztesek által íródott, háborús-hatalmi és világszemléleti viszonylatban is. De a mindenkori tudományos megállapításokat is nagyban befolyásolja, hogy milyen világnézet a meghatározó az adott korban. A Szaturnusz kora körüli kérdéseket feszegető írás pedig rávilágít a Föld korát illető bizonytalanságokra is.

Csak kevesen mennek el addig a pontig, ahol kiderül, igazából melyik is a helyes nézőpont

Az özönvíz és a jégkorszak bibliai szemléletű elemzésén keresztül egyszerű és logikus válaszokat kapunk olyan kérdésekre, amikre az evolucionista – a teremtésre és bibliai feljegyzésekre nem támaszkodó, évmilliókkal számoló – szemlélet nem talál hiteles válaszokat. Bábeli nyelvek címmel az ember mint beszélő lény kifejlődésének kérdését vesszük górcső alá. Hogyan lehet vajon az, hogy világszerte pont egyidőben jelenik meg sok egymástól független nyelv, írásmód és évezredekig fennmaradó építmény?

Leonhard Euler története bepillantást enged egy rendkívüli tehetség magánéletébe, munkásságába, és megismerheted érdekes, világraszóló eredményeit és sikerének titkait. Egy kortárs tudós, Brian Thomas pedig elárulja, hogyan döbbent rá, hogy a tudomány a bibliai teremtést támasztja alá, hogyan gyakorolja kutató munkáját egy kereszténykritikus környezetben és milyen kutatási eredményeket ért el eddig a Föld korára vonatkozóan.

Az Özönvíz és jégkorszak, A csodálatos Föld  és a Bábel szelleme c. írások pedig rávilágítanak, hogy milyen sorsdöntő jelentősége van napjainkban a kősziklára épült hitnek, a határozott világnézetnek és az olykor semmibe nézett, ám annál hatékonyabb véleményformálásnak.

Oly sokan formálják a véleményünket. Vállald hát a kihívást, és légy te is egy influenszer – egy sugár, aki segít a világot megérlelni! A Creation Magazin ehhez is egy kiváló eszköz a kezedben.

 

FICSOR DONÁT

A magyar Creation Magazin főszerkesztője, az Örömhír Alapítvány elnöke. Építész, közéleti szereplő, évtizedek óta a keresztény nemzeti gondolkodás aktív munkálója. Feleségével, Barbarával, és négy gyermekükkel Magyarország szívében, Orgoványon él.

 

Hivatkozások és megjegyzések

1. http://whitehorses.gportal.hu/gindex.php?pg=16843374

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This