Hollósi Búvárbirodalom megnyitó ünnepi beszéde – Ficsor Donátné Kardos Barbara

 

Szeretettel köszöntöm:

  • Gál Szilviát, Orgovány polgármesterét
  • Ficsór Ottót, az Örömhír Alapítvány kuratóriumának tagját
  • Ravasz Ákost, Hollosi János személyes barátját
  • az itt megjelent barátokat, ismerősöket, egybegyűlteket!
  • Távolból küldjük köszöntésünket Curtis Ildikónak, aki lehetővé tette, hogy Édesapja értékes gyűjteménye mások számára is megtekinthető legyen!

Köszönet illeti azok munkáját is, akik bármi módon segítették ennek a kiállításnak a szellemi, lelki, fizikai, anyagi megvalósulását!

És van valaki, aki nagyon szomorú, hogy nem lehet itt közöttünk, mert kórházba került. Ő, az, aki hitte, hogy ez a csoda megtörténhet. Aki megálmodta. Aki vállalta, hogy a karitatív tevékenység, és a bajba jutott anyák megmentését lehetővé tevő Mária Otthon mellett, egy tehetséggondozó természettudományos élménykiállítás is létrejöhessen az Örömhír Alapítvány gondozásában. Köszönjük Ficsor Donát! Ma megnyitjuk, a jövőben pedig szeretnénk továbbfejleszteni.

A Biblia szerint az ember élete 70 avagy 80 esztendő. Gyermekkoromban ez még olyan soknak tűnt, ahogy telik az idő úgy egyre kevesebbnek. Nem mindegy, hogy ez alatt az idő alatt milyen nyomot, örökséget hagyunk magunk után. A Búvárbirodalomban Hollósi János élete munkáját láthatják. Kiváló testnevelőtanár, búvár, az akkori német kormány által megbízott tengerkutató. A magyar „Cousteau”. Nemcsak megszerette a tengert, hanem át akarta adni annak szeretetét! Ezért filmezte le utazásait, gyűjtötte egybe értékeit.

Hollósi Búvárbirodalom. Ahogy az elmúlt napok is igazolták, az emberek szeme megakad egy ilyen táblán a kiskunsági, aszályokkal sújtott, forró pusztában. Búvárbirodalom? Itt, ahol víz sincs?

Hollósi János jóvoltából a Vörös-tenger, a Jeges-tenger és az Atlanti-óceán néhány pillanatképe csöppent ide, ahol a „rónák végtelenjét látom”. A közös a megismerhetetlen végtelen… amit ki így, ki amúgy szeret…

Kedves Látogató! A célunk nem az, hogy végigszaladj a kiállításon. Különböző túrákat vezetünk majd. Csak néhányat említenék meg: Némó túra a kicsiknek, Cápa túra, Blautopf túra, Calipso túra…

Hagyd, hogy meséljen az óceán! S, ha figyelmesen hallgatsz, akkor meghallod a hangját, és érezni kezded a sós levegő illatát, a szelet!

Légy ennek a csodálatosan színes mesének az egyik szereplője! Szárnyaljon a képzelet!

Most pedig felkérem Gál Szilviát, hogy tartsa meg beszédét, ezt követően pedig Ravasz Ákost, a szalag átvágására!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This