Mégis megtörténik az elképzelhetetlen?

Afganisztán margójára

Éppen csak középiskolás voltam. A ’90-es éveket írtuk. Több szerzőtől is olvastam, hogy arra számítanak, hogy a történelem előrehaladásával az USA el fogja veszíteni meghatározó szerepét a világban. Képtelenség. Ez a legtöbb ember számára teljesen elképzelhetetlen volt akkoriban, amikor a Szovjetunió éppen csak felbomlott, és az USA szinte egyedül találta magát a dobogón. Ha szóba hoztam olvasmányaimat, a többség csak mosolygott.

Lehet, hogy ami ma a szemünk előtt zajlik Afganisztánban, az újfent ugyanerre hívja fel a figyelmet?

A hirado.hu 2021. 08. 31-i közlése szerint nagy mennyiségű kézifegyver, katonai jármű, valamint helikopterek, repülőgépek és egyéb haditechnikai eszközök kerültek a tálibok kezére, miután az amerikai hadsereg sietve kivonult Afganisztánból. Csak páncélozott harci járművekből több maradt az iszlamistáknál, mint amennyivel a francia, a brit, a német és a lengyel hadsereg összesen rendelkezik. Megdöbbentő és ijesztő információ.

A tálibok kezére került amerikai fegyverarzenál, néhány NATO-tagállam fegyverzetével összevetve (grafika: hirado.hu)

Miért történhetett meg ez? Mert az a globalista-liberális elit, akik igyekeznek átvenni a világ feletti uralmat, így működik. Talán csupán felelőtlenség: olyan módon és olyan sietősen vonta ki Amerika a katonáit, hogy a gigantikus hadifelszerelést veszni hagyták. Talán szándékosság: Joe Biden megajándékozta a radikális iszlám hatalmat egy ütőképes hadi arzenállal. De akár ez, akár az, megtörtént az elképzelhetetlen. A tény visszavonhatatlan és jóvátehetetlen.

 

De tényleg ezt akarták? Mert a viharok jönnek, és most szaggatják a felépítményt.

Amerikaiként sírnék, látva, ahogy vezetőim elárulják a hazámat. Mert Amerika szisztematikusan felszámolja önmagát. De vajon hol kezdődött mindez? Egyre többen jönnek rá, hogy ott, amikor Amerika megtagadta az alapító atyák szellemi örökségét. Mert az tökéletes volt? Messzemenőkig nem. De olyan sziklát választottak alapul, amiről semmilyen vihar nem tudta ledönteni országukat: a teremtő Isten tiszteletét és fiának, Jézusnak a szeretetét. In God we trust (Istenben bízunk) – áll a dollárérmén. Ezt az örökséget tagadta meg Amerika. Előbb csak hanyagolta, aztán megvetette, ma pedig már ipari méretű vésőkalapácsokkal bontja saját alapját. Először ideológiailag aláásta a Biblia tekintélyét, utána pedig már minden ment magától, mint a karikacsapás. De tényleg ezt akarták? Mert a viharok jönnek, és most szaggatják a felépítményt.

Az afgánok is felbecsülhetetlenül sokat szenvednek majd emiatt az elképzelhetetlen lépés miatt. Nőkkel szembeni erőszak, keresztényüldözés, mészárlások, menekültáradat, szegénység stb. A környező országok is kényszerpályára kerülnek.

Nem csak úgy ímmel-ámmal. Nem csak kulturálisan. Szívvel-lélekkel! Teljes bedobással!

És nekünk, magyaroknak, itt Európában is van üzenete ennek a folyamatnak. Csak a keresztény alapokon állhat meg nemzetünk szilárdan. Nem cserélhetjük le identitásunkat befogadónak, haladónak és szeretettel teljesnek eldicsért, de titkon pusztító ideológiákra. Nem is hígíthatjuk fel engedékenyen. Sokkal inkább, mielőtt még mi is száguldani kezdenénk az önfelszámolás útján, meg kell erősítenünk, és ha kell, akkor újra is kell építenünk lerombolt alapjainkat. Nem csak úgy ímmel-ámmal. Nem csak kulturálisan. Szívvel-lélekkel! Teljes bedobással! Úgy találhatjuk meg újra és újra az elvesztett alapot, ha megértjük és megtapasztaljuk az Isten valóságát. A demokratikus választások is új értelmet nyernek: már nem hagyományosan vett politikai választás előtt állunk, hanem a magyar nemzet megmaradását vagy eltűnését eldöntő identitás-választás előtt. Sejtjük ezt már néhány éve, de ma éppen a saját szemünkkel látjuk, ahogy a világ vezető hatalma talán végérvényesen lecsúszik a kőszikláról.

 

A bibliai jövendölések természete pont olyan, hogy gyakran előre nem ismert eseményekről és szereplőkről adnak kijelentést.

De visszatérve középiskolás-kori olvasmányaimra – vajon mire alapozták azok a szerzők előrejelzésüket? Arra a Bibliában megfigyelhető információra, hogy a történelem végére irányuló háborús és egyéb jövendölések kulcsszereplői között nem lehet felismerni Amerikát. Persze-persze, Amerikát még fel sem fedezték, amikor a Biblia íródott! Ugyan miként is szólhatna róla? A bibliai jövendölések természete pont olyan, hogy gyakran előre nem ismert eseményekről és szereplőkről adnak kijelentést. Ez tehát nem lehetett akadály. Akkor hát miért nem utal a Biblia a világ vezető katonai erejére, Amerikára, miközben számos utalást tesz Európára, Oroszországra, a Közel-Keletre és a Távol-Keletre is az „utolsó idők”-nek nevezett világkorszak háborúinál? Mert vélhetően nem lesz azokban meghatározó szerepe. Európa országainak, amelyek a Római Birodalom szellemi örökösei, viszont annál inkább. Ezért, ha figyelembe vesszük ezt a tényezőt, bizony nagy a felelősségünk. Éljünk vele bölcsen!

 

FICSOR DONÁT

A magyar Creation Magazin főszerkesztője, az Örömhír Alapítvány elnöke. Építész, közéleti szereplő, évtizedek óta a keresztény nemzeti gondolkodás aktív munkálója. Feleségével, Barbarával, és négy gyermekükkel Magyarország szívében, Orgoványon él.

Forrás és további részletek az amerikai csapatok kivonásáról:
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2021/08/31/europa-leigazasahoz-is-elegendo-fegyvert-zsakmanyoltak-a-talibok-a-menekulo-amerikaiaktol-grafika?fbclid=IwAR3Qw0_qHpPPco-Xijz3OafxbmCPdeak1c_yD4_fvmOBmv9p0iyfWA3wFnY#

 

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

A hírlevél feliratkozási lehetőség weboldalunkon az alábbi gombra kattintva kényelmesen elérhető.HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS OLDAL

Sikeres feliratkozás.

Pin It on Pinterest

Share This